Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Emotionellt fängelse

Publicerad 2017-05-02 12:53:00 i Högkänslighet, Personlig uteckling,

I fantasin är andras liv ofta väldigt glamoröst. 

Så här tänker jag att ALLA ANDRA I HELA VÄRLDEN har det idag:

Alla andra är nyduschade.
Alla andra är festklädda och känner sig fina.
Alla andra är tillsammans på en vacker, solig plats på landet, skrattar, myser och har världens roligaste fest med nära härliga vänner, djupa samtal, expansiva möten, spontan stämsång, dyra viner, svettig dans, midnattsdopp i månskenet och orgasmiskt god gourmetmat.

Själv är jag hemma med min dotter. Hon är 4 månader nu. Jag älskar henne så det gör ont. Oändligt. Som "man ju gör som mamma".  Men som högkänslig mamma är dessa oändliga kärlekskänslor inte alltid så oändligt härliga. Inte bara. Att "älska" är inte en "ren" känsla. Däri ligger en massa rädslor, kontroll, sanningar, ansvar, obligationer, krav, måsten, rätt och fel.. Jag känner mig inte fri att vara (jag). Det är som att vara i ett emotionellt fängelse. 

Som tur är har jag världens bästa vänner som hjälper mig med perspektiven när jag "kört fast" känslomässigt. Det som funkar bäst för mig är att ifrågasätta tankarna och expandera bortom dem.


Ungefär de här frågorna fick jag när jag bad mina vänner om hjälp idag:

1. Hur skulle det vara att tillåta dig att känna vad du känner? Tänk om det inte är fel att känna som du gör? Kan du tillåta dig att känna, vad det än är du känner?
2. Är det sant att du "sitter fast"? Vill du släppa taget om idén du har om att du är inlåst i ett emotionellt fängelse? Tänk om det är den tanken som begränsar dig, och inte dina känslor?
3. Hur skulle du vilja att det var? Vad längtar du efter? Vad skulle du välja om du kunde välja för dig just nu?
4. Vad kan du välja idag som skulle skapa mer frihet för dig? Vad kan du ta emot just nu som du har bestämt att du inte kan ta emot eftersom du sitter i "ditt emotionella fängelse"? 
5. Tänk om du är fri? Hur fri kan du tillåta dig att vara?
6. Tänk om du kan släppa din känslomässiga kontroll och därmed ditt pålagda heltidsjobb att se till att vara den "perfekta mamman"? Tänk om det är okej att din dotter känner alla känslor, precis som det är okej att du gör det? Tänk om inte ditt jobb är att "skydda henne" mot att vara ledsen, frustrerad eller arg? Hur fri kan du tillåta din dotter att vara? 
7. Tänk om du skapar frihet istället för fängelse, både för dig och din dotter, genom att välja det som känns lätt och kul för dig!?

Nu känner jag mig lättare och friare att välja annorlunda än ett boxigt fängelse!

Tänk om våra känslor inte behöver vara ett fängelse? Tänk om det är vi själva som låser in oss genom att inte tillåta oss att känna vad vi känner eller välja vad vi längtar efter?

♡♡♡
Malin

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela