Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Offerrollen

Publicerad 2016-04-26 07:51:00 i Högkänslighet, Personlig uteckling, Yoga,

Under många, många år av mitt liv har jag känt mig som ett offer för olika omständigheter. Min känslighet har inte "gjort saken bättre". Jag har tyckt att andra borde förstå mig, och när de inte gjort det, så har jag blivit frustrerad, ledsen och arg. Ofta har jag känt mig ensam, fel och missförstådd.

Nu vet jag bättre. 

"Dom förstår inte mig!"
"Förstår du dig?"
"Ja."
"Okej, så om du förstår dig, varför lägga tid på att andra ska förstå dig, när du kan göra det som funkar för dig?" 
 
Så går min inre dialog numera. Jag kan fortfarande "falla in" i samma gamla mönster och tycka lite synd om mig. Vissa dagar kan det vara skönt. Men i längden är det otroligt förminskande. 
 
Jag är inne på en helt annan linje nu för tiden. Jag vill FÖRSTORA mitt liv. Expandera det. Leva mer. Vara mer. DET kittlar till i mitt innersta. DET går jag igång på.
 
Vad går du igång på?
Vad får ditt liv att expandera?
Vad skulle du välja om allt var möjligt?
Hur skulle det vara att släppa taget om offerkoftan och aktivt börja skapa det liv DU VET funkar för dig?
 
"Men det GÅÅÅÅÅR inte! Du förståååååår inte!"
"Är det sant? Känns det lätt? Eller är det tungt, tröttsamt och kontraherande? Tänk om du kan välja det som är lätt för dig? Tänk om du visst FÅÅÅÅÅÅR det?!"

Vill du veta mer?
Kom på vår kurs för högkänsliga i Stockholm nu på lördag 30 april. Läs om kursen här.
Eller kom på yogaretreat för högkänsliga på Österlen 19-22 maj. Läs mer om retreatet här.
 
Namasté,
Malin

Hur är det att jobba som yogalärare?

Publicerad 2016-04-08 09:24:00 i Högkänslighet, Personlig uteckling, Yoga,

Jag undervisar i My Spirit Yoga på Ängsbacka Yogafestival
 
Jag har jobbat med yoga på heltid sedan 2010. Det innebär inte att jag håller yogaklasser 40 timmar i veckan. Jag har drivit mitt eget företag och skapat mina egna yogaklasser, yogastudios och yogaretreat. Det innebär massa idéarbete, marknadsföring (inklusive att bygga och uppdatera hemsidor), projektledning, möten, telefonsamtal med kunder, administration (svara på mail, skicka fakturor, skapa samarbeten, sköta bokföring med mycket mera), och såklart även att hålla i alla yogaklasser, kurser och retreat som jag skapar.
 
Jag jobbar mer än en vanlig heltid, ofta från fem på morgonen till åtta på kvällen, och i perioder (när vi håller yogaretreat till exempel), i mer än 15 timmar om dagen. 

Men det gör mig ingenting. Tvärtom. Jag är en entreprenör och jag älskar det här! Jag har valt det här! Det är en del av min resa. Och det är mitt livselexir att få vara med på andras resor, och kanske vara ett bidrag till att expandera någons liv.
 
"Det är när du hittar din unika talang och gör den till ditt arbete, som du slutar att arbeta för resten av livet!" - Janesh Vaidya
 
Det är så jag känner det. Jag är högkänslig men blir inte utbränd av mitt "arbete", för jag jobbar inte längre. Jag lever livet som jag älskar att leva. Och jag gör det på heltid!
 
Vad är din unika talang? Vad får ditt hjärta att sjunga? Vad är lätt för dig? Vad är kul för dig? Vad gör du när du glömmer att tiden går? 
 
Vad ska till för att du ska vara den konstnär som bor i ditt hjärta? Vad ska till för att du ska bidra till den här världen med det du älskar att vara och göra? 
 
Namasté,
Malin
Innan jag hade en egen yogastudio att undervisa i, hade jag yogaklasser utomhus! Här i Slottsparken i Malmö.  


Liknande inlägg

Frågor om vår terapi

Publicerad 2016-04-01 07:24:00 i Högkänslighet, Personlig uteckling, Yoga, Yogaretreat på Österlen,

Vi har terapisessioner i våra lokaler på Gustav Adolfs torg i Malmö och över telefon
 
Jag har fått många frågor om vår terapi den senaste tiden. Det är kul! Här kommer svar på några av de vanligaste frågorna.
 
Vad händer under en session?
Under en terapisession hos oss vägleds du att se, erkänna och lita till det som är sant & rätt för dig. De flesta av oss har blivit levererade en verklighet med "sanningar", övertygelser, tankar och idéer om hur det "ska vara", men vi har aldrig tagit reda på vad som verkligen funkar för oss, hur vi verkligen skulle vilja leva våra liv. 
 
Terapin bygger på samtal och kraftfulla, ibland utmanande frågor som snabbt leder dig till kärnan. Vi går bortom det logiska sinnet för att låsa upp och frigöra mentala, emotionella och psykiska blockeringar. Det handlar om att hitta "de ömma punkterna" och de bakomliggande orsakerna till varför du mår som du mår. 

Något som skiljer vår terapi från många andra terapiformer är att du lär dig hur du kan släppa taget om allt som håller dig tillbaka från att leva ditt största liv. När vi släpper taget skapar vi möjlighet att bjuda in och skapa bortom blockeringar, rädslor, jantelag och andra fixa idéer som begränsar dig. 
 
Hur lång tid tar det?
En session tar 60 minuter.
 
Hur många gånger behöver jag gå?
Det är naturligtvis individuellt och beror både på vad du söker terapi för och om du vill få fler verktyg när du har "knäckt nöten" eller om du känner att du är klar då. De flesta börjar med att boka tre tillfällen och känner en enorm release efter dessa tre gånger. Många beskriver det som att tyngden har släppt och att allt plötsligt känns lätt och skönt. En hel del väljer fortsätta att jobba med sig själva genom att gå på yoga hos oss eller fördjupa sig under ett av våra yogaretreat på Österlen
 
Hur fungerar terapi över telefon?
Jättebra! Det är precis samma sak som att ses. Många är osäkra till terapi över telefon till en början, men det brukar fungera minst lika bra som vid ett fysiskt möte. Vi har ganska mycket terapi över telefon eftersom vi har klienter från hela landet (även Finland och Norge, och vad mer är möjligt?).
 
Vilken terapi ska jag välja? (Vi erbjuder många varianter!)
Du behöver faktiskt inte välja! Skönt va? Du kan bara höra av dig till oss. Du behöver inte ens veta vad du vill prata om. De flesta vet det, men ibland kan man bara känna sig blockerad eller förvirrad. Det är ok! Du har gjort ditt jobb genom att höra av dig till oss och be om hjälp. Därifrån kommer du att bli guidad av någon av oss. Vi bokar ett eller flera samtal och använder de tekniker som passar just dig och dina behov. 
 
Vad händer sen?
Vi får mycket feedback på vår terapi och det är vi glada för! Vi kan inte publicera allt, men vi har sammanställt några citat från tidigare klienter här. En del "flyger ut" i livet och börjar använda de verktyg som de har fått för att skapa ett liv som fungerar för dem. En del kommer tillbaka för terapi, yoga eller retreat för att "fylla på" då och då.
 
Har du ännu fler frågor? 
Varmt välkommen att ringa mig, 0736-24 06 52. Eller min kollega Ina, 0736-84 17 97. Eller om det känns lättare, skicka ett mail.
 
Namasté,
Malin
 

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela