Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Yogaretreat i Goa, Indien

Publicerad 2015-03-10 23:59:00 i Yoga, Yogaresor,

Solnedgångarna i Goa är magiska. På bilden gör Kristin "Dancer". Foto: Malin Sandell

Ska du till Goa för yoga? Då rekommederar jag varmt att boka innan du reser eftersom de mest kvalitativa retreaten lätt blir fullbokade, särskilt under högsäsong, november fram till mars. 
Börja i norra Goa, bo i Mandrem, på Ahiyana Yoga & SPA. Stanna 3 minst nätter (lättast att landa då). Rent, lugnt, lyxigt med proffsiga yogalärare och en känsla av att bli riktigt omhändertagen. Havet ligger på andra sidan bron.
Ashiyana Yoga & SPA i Mandrem. Foto: Ashiyana

Från Mandrem kan du lätt ta dig till Arambol som ligger norrut, en timmes strandpromenad bort (eller ta taxi, ca 15 minuter). Arambol är inte min favorit. Inte den här resan när jag längtade efter lugn, lyx och yoga. Det är ganska rörigt i Arambol, stort och mycket folk, fest och en del droger. Ändå värt att uppleva. Vi bodde i en enkel hydda centralt på stranden i Heart Temple. De har även yoga där men de workshops vi besökte höll ingen hög kvalitet. Vid solnedgången samlas alla på stranden och sjunger, dansar, jonglerar, gör yoga, fotar, mediterar, röker på, säljer smycken... Jag skulle valt att bo på Paliem Beach, som ligger strax norr om Arambol, gångavstånd - en mindre vackrare strand vid Sweet Lake, som du kan dra dig undan till när Arambol blir "för mycket". Härifrån kan du också ta dig upp i djungeln och träffa en helig Baba under ett stort banyanträd. 
Paliem Beach strax norr om Arambol. Foto: Malin Sandell

Efter rörelse i Arambol rekommenderar jag att ta in på Yogamagic Eco Retreat, som ligger söderut vid Anjuna, ca 45 minuter med taxi. Det ligger inte vid havet, vilket är bra, för Anjuna Beach är en av de fulaste på hela kuststräckan. Allt är turistanpassat, exploaterat, opersonligt. Yogamagic är däremot lugnt och superlyxigt med pool.  
 
Yogamagic Eco Retreat är omnämd i flera internationella guider för ett av de bästa yogaretreaten i världen. 

Ett annat alternativ efter Arambol är Ashwem - en av de finaste stränderna vi besökte. Här ligger Little Palm Grove som drivs av svenska Eva, jättefint som boende. L'amore är också jättefint boende, med jättegod mat i fina restaurangen. Bästa yogan hittar du på Anahata Retreat, här kan du också bo och äta.
Anahata Retreat, Ashwem Beach, Goa.

Mitt allra hetaste tips är Little Cove Yoga Retreat i södra Goa (det tar ca 2-3 timmar i taxi från Ashwem). Här bodde vi på en helt egen strand mitt i djungeln med en härlig grupp människor, indisk yoga och pranayama (indisk yogalärare) och fantastisk mat. Dessvärre är marken uppköpt av hotell, så passa på ett par år till, nu när detta smultronställe finns kvar.
Little Cove Yoga Retreat på Little Cola Beach, södra Goa. Foto: Malin Sandell.
Meditation på de varma klipporna i solnedgången. Jag, Ina och Kristin.

Från Little Cove Yoga Retreat kan du ta en fantatsisk promenad till Cola Beach och vidare till Agonda Beach. Om du bor på Little Cove Yoga Retreat kan du be om att få följa med de lokala fiskebåtarna ut för att spana på delfiner och se soluppgången från havet över Agonda Beach. Rekommenderas varmt!
Agonda Beach, södra Goa. Foto: Malin Sandell.

Det var alla mina tips! Hör gärna av dig om du har frågor!
Namasté, Malin

Kära dagbok...

Publicerad 2015-03-10 22:06:00 i Högkänslighet, Personlig uteckling, Yoga,

Jag i Indien för en vecka sedan. Foto: Kristin Montagu Evans

Jag har börjat skriva dagbok igen. Bästa swadyayan - självstudiet/självreflektionen. Eftersom ingen ska läsa skriver jag ärligt och om precis det som finns här och nu. Idag var det ilska, frustration, irritation. Efter några rader ser jag samband, mönster, förklaringar. Jag förstår och ser mig själv och situationen utifrån. Då, med det perspektivet/distansen till allt som pågår, kan jag förändra det jag vill förändra och till och med skapa mer av det jag ser att jag längtar efter. Så himla bra! DAGENS TIPS HELT ENKELT: Man blir klok av att skriva dagbok!

Namasté, Malin
 

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela