Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Yoga tillåtet i skolan

Publicerad 2012-10-29 20:14:00 i Yoga,

För ett tag sedan anmälde en pastor att yoga borde förbjudas i skolan. Anmälan togs emot av Skolinspektionen och motiveringen från pastorn var att "yoga är religion". Nu har Skolinspektionen "friat" yoga i skolan. 
Det är allstå tillåtet med yoga i våra skolor! HURRA!
Yoga är inte religion utan fokus ligger på hälsa och välbefinnande. Någon som ALLA skolor borde införa på schemat om du frågar mig. Så vad ska till? Så mycket det skulle förebygga om vi gav barn och ungdomar (även högstadiet och gymnasiet) verktyg för att ta hand om sig själva, både vad gäller kost och motion men också inre styrka, självkänsla, att få en förståelse för vem de är - dvs. oslipade människodiamanter som är i en ålder av sökande efter sin identitet.
MER yoga i skolan! 
Foton kommer från Filippa Odevalls hemsida Skolyoga.
Läs artikeln i Svenska Dagbladet, som skriver om ärendet.
Vill du ha yoga på din skola (Skåne)? Kontakta oss på Infinite Yoga Malmö.

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela