Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Salviate

Publicerad 2012-02-01 10:37:11 i Recept,
Jag var på en ljuvlig Access-kurs med Vladica Djordjevic under hösten och då bjöds det på salviate. Så milt, mjukt och fantastiskt gott. Nu har jag köpt torkad salvia, hela ekologiska blad och dricker salvia mot min övergående förkylning.

Salvian kommer från Sydeuropa och odlas i trädgårdar. En klassisk läkeört!


Om du dricker salviate ofta får du mycket kraft i hela kroppen och det säga förebygga slaganfall och kan hjälpa vid förlamningar. Om du som kvinna har svettningar på natten är salvia och lavendel de enda läkeörterna som hjälper.

 

Salvian sägs hjälpa när man har kramper, ryggbesvär, olika körtelsjukdomar samt vid skakningar. Vid dessa sjukdomar ska du dricka två koppar te per dag och det drickes klunkvis under dagen.

 

Te har visat sig vara bra för problem med levern, uppblåsthet, den är också blodrenande. Har du slem i luftrören och lungorna samt magen är den också verksam och den sägs öka aptiten. Har du förstoppning eller diarré så ordnar den till det så att magen sköter sig. Hur blir det ännu bättre? Magen bör ju rensas först eftersom de flesta obalanser har sin grogrund där!

 

Blir du biten av mygg eller annan insekt så ska du lägga salviablad direkt på bettet. Teet går utmärkt att använda om du har ont i halsen, inflammation i halsmandlarna, och var i tänderna, blödande tandkött och bölder.

 

Namasté,

Malin

 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela