Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Vi kan bota alla sjukdomar

Publicerad 2011-07-19 16:58:00 i Ayurveda, Personlig uteckling,
En vacker dag kommer vi kunna förebygga och bota alla sjukdomar.
Hur det går till kan du läsa om i Den tioende insikten av James Redfield.Det här är det första steget:

(Citat ur boken, en dialog mellan en kvinnlig läkare (L) och en kille (K) som precis stukat foten)

L: Först försöker du komma på vad du tänkte på alldeles innan problemet, i ditt fall en stukning, uppstod. Vad funderade du på? Vad är det för skräck som det här problemet avslöjar?

K: Jag var rädd och kände mig obesultsam. Situationen i den här dalen verkar mycket farligare än vad jag trodde. Jag kände mig inte i stånd med att handskas med den längre. Å andra sidan visste jag att Charlene som är här ute kanske behöver hjälp. Jag var förvirrad och osäker på vad jag skulle göra.

L: Och då stukade du foten?

K: Påstår du att jag skadade mig själv för att slippa göra någonting alls? Är inte den förklaringen alldeles för enkel?

L: Det är din egen sak att avgöra men oftast är det preics så enkelt. Dessutom ska du absolut inte försöka bevisa eller motbevisa någonting alls. Bara lek med tanken. Försök erinra dig så mycket som möjligt om var problemet kommer ifrån. Gå på upptäcksfärd.

K: Hur gör man det?

L: Du måste stilla ditt sinne för att kunna få de upplysningar du behöver.

K: Får jag dem intuitivt?

L: Intuitivt eller genom bön eller hur du nu åstadkommer ditt inre lugn.

K: Det stämmer! Jag minns att jag brukade låtsas stuka foten för att slippa spela fotboll när jag var liten. När jag tänker efter har jag också senare i livet stukat foten i alla möjliga situationer.

L: Det kanske är dags att granska den där vanan nu.


Självreflektion! Vad hände innan jag skadade mig? Innan olyckan inträffade? Samband? Mönster? Vad försöker du undvika genom att skada dig/somna/ringa någon/äta/springa...

Hur blir det nu ännu mer spännande att vara människa än så här?!

Namasté,
Malin


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela