Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Vad består världen av egentligen?

Publicerad 2011-07-02 13:30:00 i Personlig uteckling,

Jag lyssnade på bästa kanalen P1 på väg mot Österlen före midsommar.

Det är som att varje gång jag väljer att slå på radion så är där något som jag verkligen är intresserad av att höra. Bra jobbat P1! Eller bra jobbat attraktionslagen?! :)

Lyssna själv på programmet här:Det första jag hör är:

Vad består världen av egentligen? Alltså själva essensen? Vad är det som binder samman allting och uppenbarar materien? Hur ser vi ut i det allra allra minsta?

I skolan fick många av oss lära att protoner, elektroner och neutroner är materiens minsta beståndsdelar. Men ju längre forskningen kommer inom partikelfysiken desto mer tyder på att innanför dessa partiklar döljer sig ännu ett mikrokosmos. På senare tid har en hypotes börjat få fäste som kallas strängteorin. Den bygger på idén att materiens allra innersta består av vibrerande strängar och membran. Alttså mest tomhet. Men med fenomen som håller samman eller skapar det som vi med våra sinnen sedan uppfattar som materia. Och dessutom ska det finnas tio eller elva dimensioner, allstå många fler än de tre rumsliga som vi uppfattar med våra sinnen.
Vad jag tyckte var extra spännande var strängteoretikern och professorn Ulf Danielssons tankar om naturvetenskapens begränsningar:

- Det finns såklart frågor i sammanhanget som naturvetenskapen inte kan besvara. T ex: Varför det överhuvudtaget finns någonting? Vad är existensen? Vad är skilnaden på ekvationerna och verkligheten? En annan är: Medvetenande? Vad är det för någonting, denna subjektiva uppfattning av världen som vi alla delar.

- Och så har vi den här frågan om mening... Jag tror inte att man ska leta efter den här meningen ute bland stjärnorna. Man behöver inte gå till andra sidan av universum för att hitta meningen. Utan jag tror att den där meningen med tillvaron är någonting vi måste söka efter inom oss själva och också ta ansvar för. Det betyder inte att den inte existerarr. Utan den existerar på ett minst lika konkret sätt som en mening som fanns där ute i universum från början.
 

Tiden för medvetenhet är här! Så underbart att jag får leva just nu!

Tack för det!
Malin

 


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela