Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Yoga löser upp blockeringar

Publicerad 2011-07-18 22:38:00 i Personlig uteckling, Yoga,
Att vara My Spirit yogalärare innebär väldigt mycket mer än att bara instruera i asanas (yogapositioner).

Yoga öppnar upp för självmedvetenhet och det kan bli väldigt smärtsamt att studera sig själv utan att censurera.

Det är inte ovanligt att mina yogaelever visar känslor genom gråt och tårar, irritation, skratt med mera. Jag är så glad för det! Yoga handlar nämligen om att vilja våga se på det som är obehagligt. Och som My Spirit yogalärare har jag redskapen som hjälper eleverna att hantera det som kommer upp.

Godisboken "Den tioende insikten" beskriver varför vi blir sjuka och stela i våra kroppar. Yoga löser upp blockeringar och tillsammans "tömmer" vi känslan genom att eleven stannar i den.

Så här beskriver författaren James Redfield vad blockeringar är:

"Enligt den gamla skolan var läkaren experten och helaren och patienten den passive mottagaren som hoppades att läkaren skulle ha alla svaren. Men nu vet vi att patientens egen attityd är av stor betydelse. En nyckelfaktor är rädsla och stress och vårt sätt att hanskas med dessa känslor. Ibland är rädslan medveteten, men mycket ofta förtränger vi den helt och hållet.

Det är den här modiga machoattityden: förneka problemet, skjut undan det och ta fram hjäteattityden. Om vi intar den attityden kommer rädslan fortsätta att gnaga oss, omedvetet.

Min tro är att vår outtalade rädsla åstadkommer blockeringar i kroppens energiflöde och att det är dessa blockeringar som slutligen ger upphov till problemen.

Rädslan manifesterar sig allt tydligare och tydligare ända till vi tar itu med den. Fysiska problem är det sista steget. Allra helst bör vi ta itu med de där blockeringarna mycket tididgt och försöka förebygga dem för att ingen sjukdom ska utveckla sig."

Namasté,
Malin


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela