Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Bota sjukdomar med självhealing

Publicerad 2011-07-26 15:10:00 i Personlig uteckling,
Det finns en fantastisk modell för att bota sjukdomar. (Läs gärna inläggen Yoga löser upp blockeringar och Vi kan bota alla sjukdomar så förstår du självhealingen bättre.)

 

Följande är ett citat ur boken Den tioende insikten av James Redfield som beskriver hur. VÄLDIGT LÄSVÄRT! Vi får följa en dialog mellan en kvinnlig läkare (L) och en man (M) som precis stukat foten.

 

L: Det finns ett skäl till att jag inte uttryckte någon åsikt om hur illa du var skadad. I det medicinska etablissemanget har vi fått lära oss att medicinska omdömen måste ges med stor försiktighet. På senare år har allmänheten nästan kommit att dyrka läkarna och när en läkare säger någonting har patienterna tendens att ta det som kungsord.

Förr i tiden brukade läkarna använda sig av den här principen och alltid ge en överdrivet optimistisk diagnos. Om läkaren förklarade att patienten skulle bli bättre så tor patienten den tanken till sig och integrerade den till den grad att han eller hon tillfrisknade mot alla odds.


På senare tid har etiska hänsyn förhindrat den här sortens vita lögner och etablissemanget har tyckt att patienten har rätt till en opersonlig, vetnskaplig bedömning. Dessvärre har det ibland hänt att patienten har avlididt mycket hastigt sedan han eller hon fått veta att sjukdomen är livshotande. Numera vet vi att vi måste vara ycket försiktiga med sådana bedömningar eftersom tanken har sådan makt. Vi måste utarbeta en ny modell.


Jag tror att första steget i processen är att identifiera den rädsla som det medicinska problemet var förbundet med, vilket öppnar energiblockeringen i din kropp för medveten healing.

 

Nästa steg är att dra in så mycket energi som möjligt och fokusera den exakt i själva blockeringen.

M: Okej, hur gör jag då?


L: Du använder smärtan. Det är därför den finns där, för att hjälpa dig att fokusera.


M: Vad menar du? Är det inte meningen att man ska bli av med smärtan?


L: Tyvärr är det vad vi alltid har trott, men i själva verket är smärtan ett fyrbåk?


M: Fyrbåk?


L: Ja, koncentrera dig nu medvetet på smärtan och försök att känna den så mycket som möjligt. Avgör exakt vad den sitter.


M: Jag vet var den sitter. Det är i ankeln.


L: Ja, men ankeln är ett stort område. Var exakt i ankeln?


M: I den övre delen ungefär tre centimeter in.


L: Koncentrera nu hela din uppmärksamhet på det området. Var där med hela din varelse. Känn smärtan helt och hållet.


Några minuter satt mannen alldeles tyst, totalt koncentrerad på det värkande området.


M: Okej, nu är jag där.


L: Vad händer med smärtan?


M: Den är fortfarande där men den har ändrat karaktär eller någonting. Den börjar bli varmare, mindre plågsam. Det känns mera som en ilning. Vad var det som hände?


L: Jag tror att smärtan fyller ännu en funktion utom att helt enkelt säga oss att någonting är på tok. Kanske visar den oss också exakt var problemet ligger så att vi kan följa den in i kroppen som man följer en fyrbåk och på det viset styra vår uppmärksamhet och energi till den exakt rätta platsen.


M: Vad gör vi nu?


L: Nästa steg är att medvetet sända en högre, gudomlig energi till exakt den plats som smärtan identifierat, med den avsikten att kärleken skall transformera cellerna där till ett tillstånd av perfekt funktion.


L: Sätt igång, jag ska leda dig genom det. Känn smärtan med hela din varelse.


L: Nu ska du, utan att släppa din fokusering på själva smärtpunkten, börja känna hur din energi, skälvningen, rör sig uppt längs båda benen... genom höfterna... genom magen och bröstet... och slutligen upp genom halsen och huvudet. Känn hur hela din kropp skälver i den högre vibrationen. Se hur alla dina organ fungerar på optimal nivå.


Efter 10 minuter.


L: Förstår du vad vi har gjort hittills?


M: Jag tror det. Vi sände energi in i smärtan.


L: Ja, men det vi gjorde dessförinnan är minst lika viktigt. Man börjar allstå med att studera innebörden av en skada eller sjukdom, vad den berättar om en eller annan rädsla som verkar hämmande på patienten och manifesterar sig i hans kropp. Det är det som häver den blockering som rädslan skapat så att visualiseringen kan tränga igenom.


L: När blockeringen är hävd kan du använda smärtan som en fyrbåk och höja vibrationsnivån först i det området och sedan i hela kroppen. Men det verkligt primära är att följa rädslans upphov. När upphovet ligger på ett mycket djupt plan krävs det ofta hypnos eller samtalsterapi.
 


Den här formen av terapi/självhealing använder jag mig också av i min yoga och vägledning.

Namasté,
Malin 


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela