Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Jag är fåfäng & det är helt okej!

Publicerad 2010-10-18 10:06:00 i Högkänslighet, Personlig uteckling,


Åhhh, vad mycket smart och klokt och sinnligt och insiktsfullt jag har berikats med under de senaste 10 dagarna i Dalarna!

Det första jag vill dela med mig av är den här enorma tankeställaren:
ALLT ÄR OKEJ!

Jag känner mig glad. Okej.
Jag känner mig förbannad. Okej.
Jag känner mig som välrdens sämsta människa och det är helt okej!

När man okejar grejer så är det som om de försvinner ur ens system. Vi kan inte BLI AV MED en speciell tanke eller känsla så länge vi FÖRSÖKER att bli det. Tankar och känslor är automatiska. De pågår oavsett om vi vill det eller inte.

Så, för att bli mer fri: Acceptera. Se och acceptera. Då är det som om tanken eller känslan löses upp.

Exempel:

Jag är fåfäng i den bemärkelsen att jag vill "se bra ut". Jag vill att andra ska tycka att det är fint i mitt hem, att jag verkar ha ett roligt liv, att jag alltid är pigg, glad och sprudlande. När jag då är trött, har tråkigt eller har stökigt hemma, så känner jag en enorm press att FIXA så att allt blir sådär perfekt igen. Jag vill BLI AV MED allt det där som stör. Så jag kämpar. Och lider. Och stressar. Och blir frustrerad. Och irriterad... Ja, du hajar.

Tricket i denna och i alla liknande situationer är att bli ett med känslan/tanken. Upplev känslan och den löses upp!

Så, numer går jag in för att tänka så mycket okej som möjligt.

"Fy fan vad ful jag är idag! Och det är heeeelt okej!"

Befriande, eller hur?

Malin


Höst i Norra Unnaryd i Småland

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela