Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Ett sätt att beskriva yoga

Publicerad 2010-11-15 09:03:00 i Yoga,Vi är mer än vad vi tror att vi är, enligt yoga.


Yoga är inget nytt. Livsfilosofin har funnits i tusentals år. (I 5000 år. Antagligen ännu längre.)

Men det är inte alltid så lätt att förklara vad yoga egentligen är.


Det här är författaren Elizabeth Gilberts försök (från Eat Pray Love):

"Den yogiska vägen handlar om att lösa ett problem som finns inbyggt i den mänskliga naturen. Här ska jag mycket enkelt definiera problemet som vår sorgliga oförmåga att hålla kvar lyckan.

Genom århundradena har olika filosofiska skolor funnit olika förklaringar till detta till synes medfödda fel hos människan.

Taoisterna kallar det obalans, buddhismen kallar det okunnighet, islam skyller det på trots mot Gud, och den judisk-kristna traditionen hävdar att våra lidanden beror på arvsynd. Enligt freudianerna är de en oundviklig följd av att våra naturliga drifter kolliderar med civilisationens krav.

Men yogierna säger att människans missnöje helt enkelt beror på att vi har missuppfattat vilka vi är.

Vi är olyckliga därför att vi tror att vi bara är individer, ensamma med vår rädsla och ofullkomlighet och förbittring och dödlighet. Vi har fått (fel) för oss att våra små skringskurna egon är allt vi är. Vi har inte upptäckt att vi innerst inne är gudomliga.

Vi inser inte att någonstans inom oss alla finns ett högsta jag som har evig frid. Detta högsta jag är vår sanna identitet, universell och gudomlig."


Namasté,
Malin

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela