Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Lev rent och med naturen

Publicerad 2010-05-30 21:41:00 i Ayurveda, Yoga,Naturläkekonstens lära bygger på läkekonstens fader, Hippokrates (cirka 460 f. Kr till 370 f. Kr) och hans ord om att ”naturen allena har förmågan att återställa.” Läkarens uppgift är att kurera och att arbeta i samklang och harmoni med naturen.

Hippokrates betraktade människokroppen som en helhet, där minsta detalj var nödvändig. Han såg dessutom människan som en andlig varelse med en oupplöslig förbindelse mellan kropp och själ. Kroppens sundhet är beroende av själens sundhet, och omvänt.

Att leva i renhet är något som yogafilosofin förespråkar. Både inre och yttre renlighet. Gurun och yogamästaren Patanjali som levde någon gång mellan 100-300 år före Kristus uppmuntrar positiva egenskaper så som renlighet (shaucha) i sina riktlinjer om hur man bör leva för att uppnå samadhi (det högsta medvetandetillståndet).

En ren kropp, bra mat- och hälsovanor tillsammans med ett rent sätt är föredömligt. Det rena sättet kan innebär att vi ser det positiva i alla människor. På så vis får vi mer av det. Vi får också en känsla av samhörighet med andra och kan se det gudomliga, som finns i allt.

Namasté,
MalinFoton av Jack Brauer och Daniel Montero

Att vara människa

Publicerad 2010-05-26 18:00:00 i Yoga,

Yoga är den äldsta vetenskapen om livet, och det äldsta systemet i världen för personlig utveckling som omfattar kropp, sinne och själ.

Att utbilda sig till yogalärare är ungefär som att forska i hur det är att vara människa. Vi är så spännande vi människor, vår värld och vårt universum!

Välkommen att följa med i mina försök att förstå den här underbara livsfilosofin!

Namasté,
Malin
Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela