Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare

Shristi – medvetet föräldraskap

Publicerad 2010-12-17 07:03:00 i Personlig uteckling, Yoga,


 

Hämtat från My Spirit Yogaskola, läs mer här.

 Shristi är konsten att medvetet vägleda ett barn och se det som en själ i en kropp och få barnet att utvecklas och leva sin potential som människa i livet.

Enligt Shristi bör man under de sex första åren behandla och se upp till sitt barn som till en kung eller drottning. Vad man menar med detta är att inte för tidigt föra barnet mot ett att sätt att vara som man själv önskar utan lyssna på och se vad som finns där. Se det som redan är perfekt på alla vis och som behöver skyddas för att kunna förstärkas. Alltså det man gör man för en drottning eller kung.

När barnet är 7-14 år – behandla din dotter eller son som en prins eller prinsessa.

Under den här tiden lär du ditt barn disciplin och vad som är givande, hellre än rätt och fel. Det som är givande ger glädje och lätthet i kroppen och det som inte är givande ger mindre lätthet, oro och känns tungt. I denna ålder är dock principer bra som riktlinjer, bara de inte blir till hårda rätt eller fel.

Från cirka fjorton år och framåt rekommenderar Shristi att bemöta din dotter eller son som din allra bästa vän. En äldre person kan vara en god vän till någon som är väldigt mycket yngre. En kung och en kontorist kan vara vänner. En mycket välutbildad person och en analfabet kan vara vänner.  När barnet har nått denna ålder kan du börja diskutera dina värdefulla livserfarenheter på samma sätt som du skulle tala med till en god vän. Om du ska köpa ett nytt till ditt hus till exempel, kan du be ditt barn om råd och ni kan komma fram till ett gemensamt beslut.

Medvetenhet inkluderar allt och dömer inget.

Låt därför barnet förstå och känna att du är dess bästa vän.

Köp CD-skivan här. Även fantatsisk som meditationskiva för dig själv och "ditt inre barn".

 

Namasté,
Malin

 

 


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela