Malin Sandell - Högkänslig terapeut & yogalärare


Liknande inlägg

Saucha - Renlighet

Publicerad 2010-08-09 08:27:00 i Inredning/Feng shui, Yoga,

Det är så himla viktigt med renlighet. Både på ett yttre och på ett inre plan. När det är snuskigt, stökigt, smutsigt och orent omkring oss så blir vi trötta, irriterade, likgiltiga och livet känns jobbigt, tradigt, tungt, meningslöst, klibbigt, sunkigt och äckligt... Och samma sak gäller förstås insidan. Skräpig mat = Skräpigt liv.

Yogasutras författare Patanjali förespråkar saucha, renlighet, i "de åtta stegen" till klarsynthet och djupare insikt. Orenlighet hindrar oss alltså från att vara vakna, pigga, motiverade, glada och energiska. Orenlighet hindrar oss från att må bra!

Så en liten insikt från mig till dig: Det första man kan göra när livet känns sådär grått och dassigt är att fråga hur det ser ut omkring oss? Oftast är det ganska skräpigt både i lägenheten och i det fysiska systemet. Det yttre är alltid lättast att ta tag i, så börja med det! Städa upp, laga trasiga saker, gör dig av med sådant som du inte vill ha, sådant som inte ger dig någon energi. Ett rent hem, en ren bil, rena kläder och RENA SÄNGLAKAN. Gud vad skööönt det är med just rena sänglakan!

Steg 2, 3, 4, 5, 6... och så vidare, är att duscha, tugga maten som vi äter (och lägga tid på var, när och (sist) vad vi äter), rensa bort tradiga relationer, byta jobb, skrika, gäspa, svettas, gråta och skratta (så att våra känslor får komma ut och flöda istället för att DÖDA oss...) Med mera, med mera.

Och göra yoga såklart. Det är jävligt bra. För allt faktiskt, om du frågar mig! :)

Namasté,
Malin

Om

Min profilbild

Malin Sandell

När du minst anar det inspirerar du en annan människa! Det citatet får mig att blogga när 'andan faller på'. Själv inspireras jag av djur, inre och yttre resor, inredning, vackra platser, visionärer och miljardärer, människor som väljer vad de väljer att välja oavsett vad andra tycker om det. Jag är högkänslig (HSP) yogalärare, entreprenör och terapeut, speciellt bra på känslohantering, psykisk hälsa och förändringsprocesser av alla de slag. Det bästa jag vet är att få bidra till den här världen med medvetenhet och hjälpa människor att se och leva sina största liv. Varmt välkommen! ♡ Malin www.infiniteyogamalmo.se, www.yogaretreatosterlen.se, www.högkänslighet.se. Mejla mig gärna på info@infiniteyoga.se eller ring 0736-24 06 52.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela